Zwart legt nieuweling onder de loep: "Dat gaat succes bepalen"

Pieter Zwart
Pieter Zwart Foto: © Pro Shots

Anis Hadj-Moussa verruilt aankomende zomer de kleuren van Vitesse in die van Feyenoord. De dribbelaar uit Parijs die international is voor Algerije, is geen typische buitenspeler. Dat concludeert Pieter Zwart in Voetbal International.

Zwart ziet dat Hadj-Moussa geen vleugelflitser is met een hoge topsnelheid. "Hij is beweeglijk en kapt makkelijk door zijn lage zwaartepunt. Alleen ontbreekt de pure snelheid om tegenstanders definitief af te schudden. Om die reden moet de buitenspeler van Vitesse dezelfde opponent soms meerdere keren voorbij. "Feyenoord koopt met Anis Hadj-Moussa een speler op de groei. Met zijn dribbelvaardigheden beschikt hij over een wapen waar de Rotterdammers behoefte aan hebben."

De vraag is dan ook nog of Hadj-Moussa een grote kans van slagen heeft. "De grote vraag is hoe snel Hadj-Moussa zichzelf kan ontwikkelen zodra hij in een omgeving komt met goede trainers en betere medespelers. Dat gaat bepalen of deze straatvoetballer succesvol kan zijn in de speelwijze van Arne Slot. In het meeverdedigen en het koppelen van acties aan rendement is hij nu nog ongepolijst. Daarmee valt de Vitesse-huurling in de categorie waarin Feyenoord de afgelopen seizoenen geregeld", besluit Zwart.

Lees meer:
0 reacties