Zwakte van NEC benoemd: "Het kaarsje gaat bij hen wat eerder uit"

Rogier Meijer
Rogier Meijer Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelt zondagavond de finale van de KNVB Beker bij NEC. Bart Frouws ziet een mogelijk zwak punt bij de Nijmegenaren.

In de podcast Scorebordjournalistiek laat de journalist weten dat er een verschil zit in fitheid tussen beide teams. "Feyenoord wordt daardoor veel geprezen, omdat ze in de laatste minuten een wedstrijd over de streep kunnen trekken. Bij NEC was dat aan het begin van het seizoen juist tegenovergesteld en dat loopt nog wel een klein beetje door. Als je de stand maakt van de Eredivisie tot de 60ste minuut van wedstrijden, staat NEC 2e. Schuif je het een kwartiertje op, dan staan ze 4e. Aan het einde van de wedstrijd staan ze zesde. Je merkt dat net wat eerder het kaarsje uitgaat bij de Nijmegenaren. Daar moet je bij deze wedstrijd ook rekening mee houden. Zeker als het naar verlenging gaat."

Ook denkt Frouws dat de Nijmegenaren op één positie een zwakke schakel hebben lopen. "De achilleshiel bij NEC is toch wel de rechtsbackpositie. Bart van Rooij is geblesseerd geweest de afgelopen wedstrijden. Hij werd vervangen door Pereira, een 20-jarige jeugdinternational van Frankrijk. Je hoort in en om de Goffert wat mensen zeggen: ‘Het is hem niet helemaal.’ Hij is wat wild, druistig. Maar hij is niet voor niets jeugdinternational van Frankrijk, als je ziet hoeveel goede spelers zij hebben, ook in die jongere lichtingen, dan moet je wat kunnen. Hij heeft alleen bij NEC nog oogkleppen op. En als je dan bedenkt dat Paixao tegen kan gaan spelen, Ivanusec of Minteh. Daar moet NEC iets op verzinnen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties