Zuiverloon blikt terug op Feyenoord-incident: "Was ontzettend boos"

Gianni Zuiverloon in het shirt van Feyenoord
Gianni Zuiverloon in het shirt van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Gianni Zuiverloon liep tijdens zijn carrière meerdere keren tegen het mentale aspect aan. Nu zijn loopbaan voorbij is, wil hij die ervaringen met anderen delen, zodat zij er profijt van kunnen hebben.

Bij Feyenoord kreeg de voetballer het aan de stok met Erwin Koeman. "We gingen op trainingskamp naar Engeland en ik speelde die wedstrijd niet. Ik moest een helft warmlopen, maar kwam er niet in. De volgende dag keerden we terug in Nederland. We moesten uitlopen. Degene die niet hadden gespeeld moesten extra lopen. Ik was ontzettend boos dat ik niet had gespeeld, wat logisch is. Je wilt altijd spelen", aldus Zuiverloon.

"Maar ook ik moest lopen, en daar was ik het niet mee eens. Toen ging ik flink tekeer. Op dat moment had ik iemand nodig die mij kon begeleiden bij mijn acties en reacties, zodat ik betere keuzes zou maken", vertelt de oud-voetballer bij Voetbalzone. Hij merkt dat veel sporters interesse hebben in een gesprek. "Het is al geslaagd als wij één persoon mentaal sterker hebben kunnen maken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand