Zingende buschauffeurs brengen ode aan Jean-Paul Boëtius uit

Jean-Paul Boëtius
Jean-Paul Boëtius Foto: © Pro Shots

Volgende week speelt Feyenoord de bekerfinale tegen NEC. Daarom hebben de zingende buschauffeurs van de RET opnieuw een lied uitgebracht.

In 2017 maakte de groep al een lied op de melodie van Sweet Caroline. Nu hebben ze het lied 'De Tempel Van Zuid' gemaakt. Dit is een ode aan De Kuip. Ze proberen met dit lied geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Daarom is het ook een ode aan Jean-Paul Boëtius die aan deze ziekte lijdt.

Lead zanger Aad van Hemert vertelt tegenover het Algemeen Dagblad dat hun vorige lied direct een hit werd. "Het is nog steeds een paar keer per wedstrijd te horen in de Kuip. Dat groeide uit tot het kampioenslied van Feyenoord. Inmiddels zing ik samen met een aantal collega's en we nemen af en toe liedjes op over Feyenoord."

In aanloop naar de bekerfinale wil de zanger graag een gevoel van saamhorigheid creëren. "Er zijn talloze liedjes over en voor Feyenoord en ze vertegenwoordigen bijna allemaal hetzelfde gevoel: het verhaal van de supporter die van kleins af aan in de Kuip komt. Het is iets religieus voor de meeste mensen, dat willen we vertegenwoordigen. Daarnaast is ook dit lied gekoppeld aan een goed doel."

Het nummer is dan ook gekoppeld aan een goed doel. "Voormalig clubarts van Feyenoord Casper van Eijck is bezig met een groot onderzoek naar alvleesklierkanker en daar heeft hij een inzamelingsactie voor gestart. Wij hebben dit lied gekoppeld aan zijn actie, zodat Feyenoorders via ons kunnen doneren.

Lees meer:
0 reacties