"Zie het zomaar gebeuren dat Van Persie ons met stomheid zal slaan"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Bert Wagendorp sluit niet uit dat Robin van Persie een enorm succes bij SC Heerenveen kan worden. Toch erkent hij dat er op voorhand wel redenen zijn om aan te nemen dat het geen goede match is.

Wagendorp wijst erop dat veel succestrainers juist geen spectaculaire loopbaan als speler hebben gehad. Wat dat betreft valt de voormalig topschutter Van Persie in het verkeerde rijtje. "Zo beschouwd is de aanstelling van Van Persie als trainer een risicovolle keuze. Hij moet zich bij de uitzonderingen onder de uitzonderingen scharen, wil hij slagen", schrijft de columnist in De Volkskrant.

Nou is SC Heerenveen bekend met het aantrekken van grote namen. Zo wilde Riemer van der Velde in 1988 zelfs Johan Cruijff naar Friesland halen. "Wij moesten daar erg om lachen. Later bleek het serieuzer dan gedacht: alleen een contract met Barcelona had Cruijff van een verhuizing naar Heerenveen weerhouden", weet Wagendorp. "Wie zal zeggen hoe het met Cruijff was afgelopen in Friesland?"

"Als fan zie ik het zomaar gebeuren dat Robin van Persie ons met stomheid zal slaan en na twee jaar triomfantelijk de overstap naar Arsenal zal maken", besluit de schrijver en voormalig sportverslaggever.

Lees meer:
0 reacties