Zerrouki bekritiseerd: "Hij komt te laat of wordt hij uitgespeeld"

Ramiz Zerrouki en Tjaronn Chery
Ramiz Zerrouki en Tjaronn Chery Foto: © BSR Agency

Kenneth Perez is niet te spreken over Rami Zerrouki. De middenvelder krijgt de laatste weken meer speeltijd, maar toch ziet Perez dat Zerrouki het regelmatig lastig heeft, zo ook tegen NEC. Tijdens Dit was het Weekend werden er meerdere momenten van NEC-speler Rober Gonzalez getoond, die goed speelde. Perez kijkt daar anders tegenaan.

"Dit had ook een piero kunnen zijn van de mankementen van Zerrouki", zegt Perez bij ESPN. "Bij bijna al deze momenten laat Zerrouki het verdedigen in de grote ruimte eigenlijk na." Karim El Ahmadi vindt Zerrouki tegenvallen dit seizoen, maar denkt ook te weten waar dat aan ligt. "Als spelers aan de rechterkant uitkomen en naar binnen spelen, is het voor een nummer zes toch wel moeilijk om zo’n speler op te pakken." 

"Je zag nu wel dat Chery heel vaak vrij kwam. En Rober, omdat ze van rechts naar binnen komen. En dan is het vaak moeilijker voor een nummer zes." Perez is het daar mee eens. "In de grotere ruimtes verdedigen is het moeilijkste wat er is. Zet Busquets in grote ruimtes en dat wordt ook lastig. Dus op de een of andere manier moet je je daar toch tegen zien te wapenen." 

"Want dat is wel wat er gebeurt bij Feyenoord: je bent aan het aanvallen, er komt een counter, en op deze momenten kwam hij dan toch te laat of wordt hij uitgespeeld. Dat was ook een van de kritiekpunten van Arne Slot over Zerouki, las ik. Want over het algemeen geeft hij de bal wel aan de goede kleur", aldus Perez

Lees meer:
0 reacties