Zechiël looft ploeggenoot bij Feyenoord: "Ziet mij als broeder"

Gjivai Zechiël tegen Almere City
Gjivai Zechiël tegen Almere City Foto: © Orange Pictures

De documentaire Kind van Zuid over Lutsharel Geertruida is donderdagavond in première gegaan. Zijn ploeggenoot Gjivai Zechiël heeft lovende woorden over voor zijn collega.

De momenteel geblesseerde Feyenoorder vertelt tegenover de camera van VoetbalPrimeur dat Geertruida heel sterk is. “Hij heeft van alles wat. Hij komt eigenlijk in niets tekort. Hij is kopsterk, hij heeft een goede snelheid, hij heeft een goede basistechniek. Een goede trap. Hij kan ook scoren. Gewoon een hele goede speler.”

Wanneer er gevraagd wordt om Geertruida te typeren, weet de Feyenoorder alleen maar positieve kenmerken te verzinnen. “Vrolijk, liefdevol. Dat vind ik mooi om te zien dat hij daar zichzelf in wil ontwikkelen. Dat hij ook een leider van de groep is. Eigenlijk zonder te praten vind ik hem al een leider. Gewoon in zijn gedrag, hoe hij het doet in het veld, maar nu hij ook nog dat praten gaat verbeteren, dat is alleen maar een pluspunt.”

Ook weet de Zechiël een mooie anekdote te vertellen die hij heeft meegemaakt met zijn teamgenoot. “Wat nu één, twee, drie in mij opkomt, dat moment dat ik mijn debuut maakte en dat hij naar me toe kwam toen ik in tranen schoot. Daar zag ik gewoon echt hoe hij mij ook als een broeder ziet, zeg maar. Dat hij me gewoon hielp,” besluit de jongeling. De documentaire over Geertruida is te zien bij Feyenoord One.

Lees meer:
0 reacties