Zanger Kevin bedacht Tirana-lied in douche: "Allemaal nieuw voor mij"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Terwijl de spelers met hun vrouwen, vriendinnen en kinderen na de wedstrijd werden uitgezwaaid door Het Legioen, zong Kevin Bijlsma uit Leeuwarden de longen uit zijn lijf. Hij liet zijn nieuwste kraker 'Tirana' horen in De Kuip.

Vijf dagen voorzijn optreden kreeg de 44-jarige Fries een belletje van zijn manager. "Hij had wel een 'leuke aanbieding' voor me, ik dacht dat het voor mijn band Stageline was", aldus Bijlsma tegenover het Algemeen Dagblad. Bleek het te gaan om een optreden op de middenstip van de Kuip. Dat was echt onwerkelijk, te gek! Ik, mijn broer en mijn vrienden komen uit een echt Feyenoordnest en zijn lijp van de club."

Naast zanger is Bijlsma ook onderwijsassistent. Met zijn band Stageline treedt hij veel op in het noorden. De zanger is een trouwe luisteraar van de Dick Voormekaar podcast, die vernoemd is naar Dick Advocaat. In de podcast hoorde hij dat ze nog een zanger zochten voor het afscheidslied voor Advocaat. Dit werd uiteindelijk Kevin Bijlsma.

Aan het begin van het nieuwe seizoen kreeg hij de vraag om een lied over Arne Slot te maken. Dit lied werd voor de thuiswedstrijd in de kwartfinale tegen Slavia Praag voor het eerst gedraaid in De Kuip. Nu heeft Arne Slot de finale bereikt en is Bijlsma er weer met een nieuw liedje.

Al voor dat Feyenoord de eindstrijd had bereikt schreef Bijlsma het liedje en werd het al afgespeeld door de podcast. "Ik stond te douchen na weer een klusdag bij de caravan en toen floot ik de melodie van Volare. Daar heb ik Tirana op geschreven", aldus Bijlsma.

Na het bereiken van de finale was Bijlsma te zien in meerdere talkshows. Dit is allemaal nieuw voor mij, geen idee wat er allemaal nog gebeurt." Het optreden in De Kuip pakken ze hem in ieder geval niet meer af. "Ondanks de uitslag, wat een avontuur man! Ik heb nog even kort met Arne gesproken. We waren het erover eens dat het zomaar eens zou kunnen dat we de cup meenemen. Dan zien we elkaar vast weer!"

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand