Zaakwaarnemer Minteh duidelijk: "Proberen manager te overtuigen"

Yankuba Minteh baalt flink...
Yankuba Minteh baalt flink... Foto: © Pro Shots

Yankuba Minteh beleefde een geweldig jaar bij Feyenoord. De jonge aanvaller, die gehuurd was van Newcastle United, komt wellicht aankomend seizoen ook uit voor Feyenoord. Toch is het nog altijd niet zeker, de bal ligt bij Newcastle.

Zaakwaarnemer Bakary Bojang vertelt aan ChronicLive over zijn pupil Minteh. "Het is geweldig om zo jong naar Feyenoord te komen en gedurende het seizoen een vaste basisspeler te zijn en te concurreren met spelers van diverse nationale teams die eerder in de Premier League hebben gespeeld. Hij heeft zich enorm ontwikkeld als speler en als mens. Op het veld wist ik dat hij zich zou ontwikkelen, maar daarbuiten is het altijd moeilijk omdat hij nog niet zo lang in Europa was en voorheen bij zijn ouders woonde. Hij heeft veel persoonlijke gewoonten en volwassenheid ontwikkeld."

De Engelsen hielden de ontwikkeling van Minteh goed in de gaten. "Het is Newcastle die beslist waar hij gaat spelen, maar hij zal zeker zijn best doen. Hij zal proberen de manager ervan te overtuigen dat hij daar een rol heeft. Het wordt een spannende zomer en hij gaat gewoon kijken wat er gaat gebeuren. Het is Newcastle en de manager wie zullen beslissen of het goed genoeg is of niet goed genoeg. Hij kan niets anders doen dan zijn spel spelen."

Minteh was geliefd in Rotterdam en kwam op de fiets naar het trainingsveld. "Hij is niet zoals andere spelers die in grote auto's rijden. Hij fietste vaak naar de wedstrijden en naar trainingen. Zo is hij gewoon", legt Bojang uit.

Lees meer:
0 reacties