Yankuba Minteh kijkt naar Vinicius Junior: "Zo wil ik ook spelen"

Yankuba Minteh
Yankuba Minteh Foto: © Pro Shots

Yankuba Minteh heeft al een lange weg afgelegd die hem bi Feyenoord heeft gebracht. Toch is er nog meer wat de aanvaller wil bereiken.

Dat vertelt de vleugelflitser in gesprek met Voetbal International. Op het niveau van zijn idolen zit hij namelijk nog niet, vertelt hij. "Barcelona, ik keek elke wedstrijd met mijn vader. Het was in de tijd van Xavi, Iniesta, Dani Alves, Busquets; ik kan die hele ploeg zó opnoemen, maar natuurlijk keek ik maar voor één speler: Lionel Messi. Hij is nog steeds mijn idool, de beste speler ooit. Als ik vroeger Messi had zien spelen, pakte ik meteen de bal en ging zelf voetballen, proberen na te doen wat hij had gedaan, voor zover je dat lukt natuurlijk."

Tegenwoordig kijkt de Gambiaan ook naar andere spelers. "Hatem Ben Arfa vond ik ook heel goed, zeker toen hij bij Newcastle speelde. Nu geniet ik van Phil Foden, Rodrygo, João Felix en vooral van Vinícius Júnior. Hij koppelt snelheid aan techniek en overzicht, zó wil ik ook spelen. Ik hou van dat soort spelers."

Lees meer:
0 reacties