Yankuba Minteh bloedsnel: "Daar heb ik niks voor hoeven doen"

Calvin Stengs, Igor Paixao en Yankuba Minteh
Calvin Stengs, Igor Paixao en Yankuba Minteh Foto: © Pro Shots

Yankuba Minteh is aan het uitgroeien tot de revelatie van Feyenoord. De huurling van Newcastle United is mogelijk ook volgend seizoen nog actief in Rotterdam, maar daarover moet nog worden gepraat door de beide clubs.

In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn snelheid en de band met God. Minteh: "Het gaat veel over mijn snelheid’, zegt Minteh, ‘maar ik moet bekennen dat ik daar niets voor heb hoeven doen. Het is me door God gegeven, net zoals mijn talent voor voetbal. Zoals iedere jongen ben ik gewoon buiten gaan spelen, daarna kwam ik bij Bakoteh United, de club uit de stad waar ik geboren ben. Heb je het veld gezien op foto’s? Ja, dat is heel oneven, zanderig, je zakte erin weg, de bal rolde nooit lekker, maar ik vond het een héérlijk veld, omdat ik niet anders was gewend."

Dat hij op slechte ondergrond leerde voetballen heeft hem ook een les meegegeven in het leven. Minteh is hierin nederig. "Mij zul je nooit horen klagen over een veld, de omstandigheden in Nederland en eerder Denemarken, waren niet te vergelijken met die in Gambia. Maar als ik dáár kon voetballen, kan ik het zeker in Europa", besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties