Wordt Hadj-Moussa revalatie? "Alsof hij op een pleintje staat"

Anis Hadj Moussa juicht
Anis Hadj Moussa juicht Foto: © Pro Shots

Woensdagochtend werd beken dat Anis Hadj-Moussa (22) vanaf aankomende zomer het shirt van Feyenoord draagt. Pieter Zwart van Voetbal International ziet in dat het een speler is met potentie, zo analyseert hij in een artikel op de website.

Zwart ziet een opvallende statistiek bij Hadj-Moussa. "Sinds zijn debuut voor Vitesse is hij de speler die met afstand de meeste dribbels is aangegaan in de Eredivisie. Liefst 67 keer heeft de linksbenige rechtsvoor zijn directe tegenstander opgezocht. Osame Sahraoui (47 dribbels) is de enige die enigszins bij die aantallen in de buurt komt. De Feyenoord-aanvaller met de meeste individuele acties in die periode? Yankuba Minteh, die 36 keer getracht heeft om een opponent uit te spelen. Feyenoord haalt dus een andere pingeldoos als alternatief voor de Newcastle United-huurling binnen."

Wat de grootste kwaliteit is van Hadj-Moussa? Zwart: "Hij voetbalt alsof hij op een pleintje staat. Hij zoekt onverschrokken zijn man op, zelfs nadat een aantal passeerbewegingen zijn mislukt. Dit maakt hem tot een voortdurende bron van dreiging. 'Acties maken, tegenstanders passeren, zo ben ik opgegroeid, ik wil het publiek vermaken en het elftal helpen', vertelde hij daar zelf over aan VI. Dat hij dat doet bij een elftal in degradatienood, deert hem weinig. 'Je hebt ook spelers nodig die acties durven maken. Laat mij dat maar doen dan. We kunnen ons niet verstoppen.'"

Lees meer:
0 reacties