Willem van Hanegem: "Ik zou hem wel meenemen als ik Koeman was"

Willem van Hanegem op de tribune
Willem van Hanegem op de tribune Foto: © Orange Pictures

Georginio Wijnaldum kreeg een hoop kritiek toen hij zich in Nederland moest melden voor Oranje. Reden hiervoor was de carrierekeuze van de oud-Feyenoorder. Hij speelt momenteel namelijk in Saoedi-Arabië, een land waar veel mensenrechten worden geschonden. In het Algemeen Dagblad neemt Willem van Hanegem het voor hem op.

“Grote Nederlandse bedrijven vliegen af en aan naar Saoedi-Arabië om er zaken te doen. Toen Wopke Hoekstra nog minister was, ging hij er heen om de banden met het land aan te halen. Maar Wijnaldum mag er niet voetballen? Van wie niet dan?", stelt Van Hanegem.

Ook vertelde Wijnaldum dat hij graag was teruggekeerd bij Feyenoord, maar dat dit niet kon. “Paris Saint-Germain vroeg tien miljoen en dus kon hij niet naar Feyenoord. En hier zijn we dan boos. Een geldwolf was hij, las ik ook. Wat mensen vergeten, toen hij bij Feyenoord vertrok, schonk hij de jeugdopleiding een bedrag waar ze steil van achterover sloegen.” Volgens Van Hanegem deed hij dat puur voor zijn club. “Hij vroeg alleen of ze het niet aan de pers wilden vertellen.”

Dat Wijnaldum ondanks alle reacties rustig blijft, vind Van Hanegem bewonderingswaardig. “Ik zou weglopen bij al die onterechte kritiek, maar Wijnaldum niet. Die geeft antwoord, kopt een bal binnen tegen de Schotten en geeft wat hij heeft in het Oranje-shirt. Ja, die zou ik wel meenemen als ik Koeman was.”

Lees meer:
0 reacties