Willem van Hanegem baalt: "Het is te gek voor woorden dat het kan"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © YouTube

Willem van Hanegem snapt niets van de manier van fluiten van Bas Nijhuis. De oud-voetballer van Feyenoord laat zich in de column in het Algemeen Dagblad uit over de leidsman die veel toelaat in het veld.

"Die maakt er onderhand wel echt een circus van", schrijft hij. "Hij doet wat hij wil, kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet. Als er dan iemand klaagt, dreigt hij meteen met geel. En hij geeft ook graag geel voor vasthouden, niet voor schoppen. Op dat gebied lijkt alles toegestaan."

"Het is toch te gek voor woorden dat trainers voor de wedstrijd zeggen: schop er maar op los vandaag want Bas Nijhuis fluit, dus het kan. Dat Fortuna Sittard sprong zo vaak spelers van Feyenoord in de rug of in de zij en Bas vond het allemaal prima. Want hij verkoopt boeken, knalt van kantine naar kantine om geld te verdienen en schuift regelmatig aan in talkshows. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan", vervolgt Van Hanegem kritisch.

"Natuurlijk dachten de spelers van Feyenoord al aan komende zondag, want je kunt zomaar een finale (tegen NEC, red.) missen door een overtreding een week eerder. Dus aan de moeizame 0-1 zou ik als supporter niet te zwaar tillen", besluit 'De Kromme' realistisch.

Lees meer:
0 reacties