Wijnstekers bloedfanatiek: "Soms denk ik 'doe eens normaal joh'

Ben Wijnstekers en Gertjan Verbeek
Ben Wijnstekers en Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

Ben Wijnstekers kwam in de jaren 70 en 80 uit voor Feyenoord. Al met al kwam hij tot maar liefst 352 competitieduels voor de Rotterdammers waarin hij 14 keer wist te scoren. De jongere garde zal hem minder goed kennen, maar de iets oudere Feyenoorders weten ongetwijfeld nog goed wie Wijnstekers is.

De inmiddels 68-jarige Wijnstekers volgt Feyenoord nog wekelijks en geeft tegenover De Telegraaf aan nog bloedfanatiek te zijn. "Ik beleef de wedstrijden altijd nog met veel spanning. Soms denk ik ’doe eens normaal joh’, maar dat fanatieke zit er nog altijd in. Die liefde voor de club heb ik van mijn vader overgenomen en ik heb het weer overgebracht op mijn drie zoons. Ik ben op vijf minuten van het stadion geboren, zat op mijn negende bij de club en ben later weer teruggekomen met Feyenoord Soccerschools en als clubambassadeur."

Toch had Wijnstekers al eerder de stap kunnen maken naar het buitenland. Toch bleef hij Feyenoord 13 jaar trouw. Wijnstekers: "Er was wel eens interesse vanuit het buitenland, maar dan kreeg je een verbeterde aanbieding van Feyenoord en tekende ik weer voor vier jaar bij. Voor je het weet zit je er dertien seizoenen. Ik ben kampioen geworden en heb twee keer de beker gewonnen met Feyenoord, maar de club heeft ook mindere tijden gehad. Daarom is het ook zo mooi hoe het nu gaat. Arne Slot heeft Feyenoord echt veel goeds gebracht."

Lees meer:
0 reacties