Wijnaldum krijgt steun van Feyenoord-icoon: "Ik zou weglopen"

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem heeft het opgenomen voor Georginio Wijnaldum. Hij vindt dat men te kritisch is op de verdediger vanwege zijn transfer naar Al Ettifaq in Saudi-Arabië.

In zijn column in het Algemeen Dagblad stelt de Kromme dat het voor Wijnaldum lekker is dat de week voorbij is. “Grote Nederlandse bedrijven vliegen af en aan naar Saudi-Arabië om er zaken te doen. Toen Wopke Hoekstra nog minister was ging hij er heen om de banden met het land aan te halen. Maar Wijnaldum mag er niet voetballen? Van wie niet dan?”

Ook las het Feyenoord-icoon dat Wijnaldum een geldwolf zou zijn. Ook daar is de columnist het er niet mee eens en daar heeft hij ook een voorbeeld bij. “Toen Wijnaldum bij Feyenoord vertrok, schonk hij de jeugdopleiding een bedrag waar ze steil van achterover sloegen. Ongevraagd. Hij vroeg alleen of ze het niet aan de pers wilden vertellen.”

Ook stelde de middenvelder van Oranje onlangs dat hij graag had willen terugkeren bij zijn jeugdliefde Feyenoord. Dat was echter niet mogelijk en ook daar heeft Van Hanegem alle begrip voor. “Paris Saint-Germain vroeg tien miljoen en dus kon hij niet naar Feyenoord. Hier zijn we dan boos. Ik zou weglopen bij al die onterechte kritiek. Maar Wijnaldum niet. Die geeft antwoord, kopt een bal binnen tegen de Schotten en geeft wat hij heeft in het Oranje-shirt”, besluit de Kromme.

Lees meer:
0 reacties