Wijffels hard voor Feyenoorder: "Je komt er in met één opdracht"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Feyenoord verloor donderdag van AS Roma. In de 119e minuut kwam Alireza Jahanbakhsh in de ploeg. Zonder ook maar een bal te hebben geraakt nam hij een penalty, welke jammerlijk mis ging. Maarten Wijffels ging in de AD Voetbalpodcast in op de opmerkelijke invalbeurt van de aanvaller.

Wijffels oordeelt als volgt. "De manier waarop Minteh invalt. Die valt natuurlijk in om acties te maken, maar het is zo argeloos. Je hebt niet het idee van: 'die gaat een beslissing forceren'. Dat verschil is wel groot. Voor wie ik het toch wel sneu vond, zeg het maar... Dan komt er een penaltyreeks. Dan brengt Arne Slot Jahanbakhsh in als penaltynemer. Die laat Hancko trappen, toch een zekerheid vanaf de stip. En die twee missen! Hancko is mijn favoriete Feyenoord-speler. Je denkt dat het een zekerheidje is. En dan Jahanbakhsh. Je komt er in met één opdracht. Het is flauw om te zeggen, er staat druk op. En je moet het maar doen. Maar ja, dat was nou niet echt een penalty waarvan je zegt...".

"Dat kan dus wel. Jozef puf puf Kiprich, die kon het veld oplopen en die nam een penalty alsof ie in zijn eigen tuin de bloemen water gaf. Ik kan natuurlijk niet in het hoofd van Jahanbakhsh kijken, en Slot ook niet. Die moet keuzes maken in zo'n reeks. Dat is natuurlijk wel heel hard. En dan moet ik zeggen dat Hartman, waar de grootste druk op stond, die schiet hem er wel in. En als ik dan zie hoe Roma die vijfde penalty neemt. Snoeihard, bam binnen! Ik moet wel zeggen dat die keeper van AS Roma... Ga het maar doen. Je bent de bekerdoelman van de club en hij zat er steeds bij", besluit Wijffels.

Lees meer:
0 reacties