Wieffer speelde niet best: "Misschien speelt dragen Oranjeshirt mee"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

De eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal erop zitten. Deze week wacht ook het treffen met Duitsland, waar wellicht weer Feyenoorders in actie komen.

In een artikel in het Algemeen Dagblad geeft Maarten Wijffels zijn visie op het spel van Feyenoorder Mats Wieffer. "Mats Wieffer scoorde geen voldoende. Er waren erbij die zorgden dat ze in elk geval nog waarde hielden voor het team, zoals Cody Gakpo (twee assists) en de scorende Georginio Wijnaldum. Na afloop ging het met de bondscoach over dat verschil tussen spelers. Want is Reijnders nou intrinsiek een veel betere speler dan pak ‘m beet Wieffer of Teun Koopmeiners, die zelf erkent dat hij bij Oranje minder laat zien dan bij zijn club? Nee."

Misschien ontbreekt er wel iets bij Wieffer. Wijffels: "Bij Wieffer denkt de bondscoach te zien dat die soms het ‘ingespeelde van zijn club’ mist. En misschien speelt ook mee dat het Oranjeshirt ‘weegt’. Dat laatste is iets waar ook Koemans voorganger meermaals op wees. Je kunt natuurlijk zeggen: het is aan Koeman om de Wieffers’, Simonsen en Koopmeiners’ te helpen door Oranje beter neer te zetten als team. Maar net zo goed kun je betogen dat nationale elftallen nergens ter wereld lijken op ingespeelde clubteams", besluit Wijffels.

Lees meer:
0 reacties