Wieffer snapt beslissing van Koeman: "Persoonlijk uitgelegd"

Mats Wieffer in het Nederlans Elftal
Mats Wieffer in het Nederlans Elftal Foto: © Pro Shots

Mats Wieffer heeft begrip voor de keuze van Ronald Koeman om hem niet te selecteren voor het EK, zo vertelt Quilindschy Hartman. De middenvelder van Feyenoord zou het eerste duel sowieso niet halen vanwege een blessure.

"We hebben het natuurlijk over het Nederlands Elftal gehad," begint Hartman bij Goedemorgen Eredivisie. "De trainer heeft duidelijk uitgelegd dat Wieffer de eerste wedstrijd niet gaat halen. Koeman heeft het hem persoonlijk uitgelegd. Wat zijn reactie was? Balen, maar Mats begrijpt het ook. Als hij de eerste wedstrijd wel had gehaald, dan had Wieffer er gewoon bijgezeten. Als je niet topfit bent tijdens een toernooi, snap ik de keuze van Koeman wel. Helaas voor Mats is hij niet fit."

Hartman gaat in het programma ook in op de bijzondere vriendschap van de twee. "Mats en ik zijn in heel veel dingen tegenovergesteld. We kunnen allebei lachen en respecteren hoe de ander is. Wij zijn tegenovergesteld in kledingkeuze, muziek en heel veel dingen. Het past goed bij elkaar. Mats heeft een bepaalde humor die goed bij mij past. We zijn ook samen tegelijk bij Feyenoord gekomen. Hij kwam van Excelsior, ik uit de jeugd."

"We reden ook samen naar de club. In het begin speelden we allebei niet, dus dan konden we samen zeuren waarom het zo lang duurt. Nee, dat hebben we niet tegen de trainer gezegd. Alleen tegen elkaar," lacht Hartman. "We kwamen in dezelfde periode in het team en hebben zelfs samen een interland mogen spelen. We zijn echt vrienden geworden, dat zie je niet vaak in voetbal. Jongens komen en gaan. Vandaag is de laatste dag, dus wie weet hoe de samenstelling eruitziet als we weer beginnen. Mats is wel iemand die ik denk ik wel heel mijn leven zal spreken."

Lees meer:
0 reacties