Wieffer over overstap: "Niet dat dat mijn keuze per se beïnvloedt"

Mats Wieffer maakte afgelopen week de transfer van Feyenoord naar het Engelse Brighton & Hove Albion FC. De middenvelder was kort terug in Nederland om afscheid te nemen van de Rotterdammers en stond Feyenoord te woord voor een interview.

Wieffer verteld desgevraagd waarom hij juist koos voor Brighton. "Dat heeft met name te maken met de kans op speeltijd. Ook met het oog dat ze de afgelopen jaren veel spelers beter hebben gemaakt. De plek om te wonen is vrij goed. Het is ook fijn dat je een jongens kent. Nu is natuurlijk Minteh daar naartoe. Er zitten al drie Nederlanders. Niet dat dat mijn keuze per se beïnvloedt, maar het is natuurlijk wel makkelijker. Ze volgen me al heel lang. Ik denk nu anderhalf jaar. Ze weten heel goed wie ik ben en dat ik daar pas."

De transfer van Wieffer levert Feyenoord ruim dertig miljoen euro op, want bovenop de afkoopsom van exact 30 miljoen euro hebben de Rotterdammers donderdag in Engeland aanzienlijke bonussen bedongen. Ook bij een doorverkoop in de toekomst gaat Feyenoord meeprofiteren.

Lees meer:
0 reacties