Wieffer naar Barcelona? "Kans dat hij kan meegroeien in dat niveau"

Mats Wieffer werd eerder deze week gelinkt aan FC Barcelona. De Feyenoord-middenvelder zou best wel eens kunnen slagen in Spanje, zo denken Jan van Staa en Jaap Stam.

"Dat is toch wel... We hadden het er nog over, via de app. Dat gaat wel wonderlijk, die carrière van hem. Of de belangstelling van FC Barcelona zorgt voor verbazing? Nou, ja, ik vind dat wel heel enthousiast. Maar, ik vind het een hele goede middenvelder. Maar toch nog niet van het niveau Barcelona", oordeelt Tijmen van Wissing in De Oosttribune.

Stam vult aan: "Uiteindelijk is het zo als een speler met bepaalde kwaliteiten, die profileert zich zoals nu bij Feyenoord in de Eredivisie, als je dan een stap kunt maken naar een club als Barcelona, denken heel veel mensen automatisch van 'dat niveau kan hij niet aan'. Maar je moet er ook rekening mee houden dat hij ook met nog betere spelers om zich heen gaat voetballen."

"Als je de kwaliteiten als individu hebt, dat je jezelf op kunt trekken naar een dusdanig niveau, wat hij ook bij Feyenoord gedaan hebt, dan heb je kans dat hij toch wel aardig kan meegroeien in dat niveau", denkt de oud-voetballer. "Alleen van tevoren is het altijd moeilijk te zeggen. Er zijn heel veel voorbeelden van Nederlandse spelers geweest waarbij het niet gelukt is. Maar het is voor zo'n jongen ook, als je zo'n kans krijgt, dat is hartstikke mooi."

Van Staa trekt de vergelijking met Sergio Busquets. "Als je bij Barcelona Busquets ziet. Type, de lengte en waar staat hij voor. Hij is natuurlijk niet de nieuwe Messi, daar wordt hij niet voor gehaald. Met het balbezit, met het positiespel, de lengte die hij meebrengt en de spelers rondom je heen. Het zou je niet eens verbazen dat zo'n speler daar zou kunnen slagen", sluit hij af.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Heracles Almelo
14:30
Feyenoord
zo
14/01
Feyenoord
16:45
NEC
zo
21/01
Vitesse
14:30
Feyenoord
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand