"Wieffer kan soms een zeur zijn, het is net hoe je daarmee omgaat"

Mats Wieffer tegen Heracles Almelo
Mats Wieffer tegen Heracles Almelo Foto: © NESimages

Feyenoord bevestigde donderdag de transfer van Mats Wieffer naar De Kuip. De middenvelder kwam over van Excelsior, dat hem weer overnam van FC Twente. Bij de Tukkers werd hij, net als Ramiz Zerrouki in eerste instantie, niet goed genoeg bevonden. Beide middenvelders speelden destijds onder jeugdtrainer Theo ten Caat.

"Mats en Ramiz staken er ver bovenuit, die verdienden het om bij de selectie te zitten, maar niemand zag het of wilde het zien", zegt Ten Caat tegen de Twentse Courant Tubantia. Zerrouki had het verkeerde loopje, Wieffer vonden ze een zeur. "Ja, Mats kan soms zeuren als hij een slechte bal krijgt, het is maar net hoe je daarmee omgaat."

"Ik vond dat die jongens waren uitgeleerd bij mij, maar ik kwam er bij Pusic, Garcia (de trainers) en Ted van Leeuwen (de technisch directeur) niet doorheen", weet Ten Caat nog. "Die jongens gingen nooit het betaalde voetbal halen, kreeg ik steeds te horen."

"Anderen mochten soms met het eerste trainen, Ramiz en Mats bleven altijd bij mij achter", gaat Ten Caat verder. "Bij een groepje dat steeds kleiner werd. Het is aan Evert Bleuming te danken dat ze bij FC Twente nog een contract kregen."

"Ik had hem onder kunnen brengen bij Schalke, maar Mats wilde zekerheid op speeltijd. Die kreeg hij bij Excelsior", weet Ten Caat nog. Bij Excelsior kende hij een prima seizoen en speelde hij het afgelopen seizoen een grote rol in de promotie van de club. Wieffer was bijvoorbeeld erg belangrijk in de wedstrijden tegen Heracles Almelo.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand