Wieffer baalt na winst: "Dat overschaduwt de wedstrijd dan wel"

Mats Wieffer in actie tegen Schotland
Mats Wieffer in actie tegen Schotland Foto: © Pro Shots

Mats Wieffer mocht van bondscoach Ronald Koeman in de basis beginnen in het oefenduel tegen Schotland (4-0). Ondanks dat het uitliep op een ruime overwinning, ging Wieffer niet met een heel lekker gevoel naar huis. Hij werd gewisseld nadat hij de bal knullig verspeelde, hetgeen een doelpoging op de lat tot gevolg had. Het zat Wieffer dwars, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf.

Wieffer vertelt: "ls dit je laatste moment is, ga je er niet met een lekker gevoel uit. Dat overschaduwt de wedstrijd dan wel. Ik kreeg die bal ertussendoor. Ik neem ’m aan met rechts en wil de bal over zijn been heen chippen. Dat ging net niet goed, omdat hij het doorzag. Gelukkig schoot hij ’m op de lat."

De middenvelder eveneens niet tevreden over het vertoonde spel voor rust. "Dat kwam ook door hoe zij druk zetten. Schotland ging overal één op één spelen. Het was lastig om op te bouwen. Je moet onder die druk uit proberen te voetballen en daar hadden wij moeite mee. Het was slordig aan de bal. We hadden veel balverlies. Misschien had het iets te maken met de samenstelling, dat sommige jongens nog niet zo vaak met elkaar hebben gespeeld. Tijjani maakte een heel mooie goal. In de tweede helft zag je dat zij het moeilijker hadden en dat wij er iets beter in kwamen. Ik denk dat wij heel effectief waren. Ik denk dat dat wel heel positief is", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties