Wie gaat Arne Slot opvolgen? "Feyenoord denkt out of the box"

Dennis te Kloese
Dennis te Kloese Foto: © BSR Agency

In Voetbal International blikt journalist Martijn Krabbendam vooruit op de leegte die moet worden gevuld, nu Arne Slot de deur in Rotterdam definitief achter zich heeft dichtgeslagen. Directeur Dennis te Kloese staat voor de loodzware taak om de nieuwe hoofdtrainer aan te gaan stellen.

Krabbendam ziet dat Slot wat fraais heeft neergezet: "De oude trainer is nog niet uitgecheckt of de focus verschuift al naar de nieuwe. Die moet worden aangesteld door technisch en algemeen directeur Dennis te Kloese. Hij weet dat hij voor de grootste uitdaging staat sinds zijn komst naar Feyenoord, want vind maar eens een opvolger voor een succescoach die niet alleen een Europae finale wist te bereiken, kampioen werd en de beker won, maar de gehele identiteit van Feyenoord in drie jaar totaal wist te veranderen. De club staat tegenwoordig voor avontuurlijk en energiek voetbal."

Te Kloese heeft dan ook een zware zomer voor de boeg, zo ziet ook Krabbendam. "Voordeel is dat hij vorig seizoen al min of meer moest schakelen, toen Slot sprak met Chelsea en dicht bij een akkoord was met Tottenham Hotspur. De plannen van toen liggen weer op tafel, uiteraard geactualiseerd. Feyenoord denkt out of the box, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de scouting en Te Kloese ook zelf zijn inbreng heeft én de laatste stem. Als directeur van de Mexicaanse voetbalbond slaagde hij eerder erin twee succesvolle bondscoaches aan te stellen, Juan Carlos Osorio en Gerardo Martino."

Lees meer:
0 reacties