Wethouder Bas Kurvers: "Nieuw stadion gewoon het beste voor de stad"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Donderdagavond werd er voor het eerst gedebatteerd door raad en college sinds dat Feyenoord bekendmaakte geen nieuw stadion te bouwen. Dat moment werd door de meeste mensen gezien als een definitief einde van het stadionplan, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Wethouder Bas Kurvers kijkt anders naar de zaak. "Ik heb Feyenoord het woord 'definitief' niet horen gebruiken, ik hoorde 'voorlopig'. Ik denk nog steeds dat een nieuw stadion gewoon het beste is voor de stad", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Wij geloven in dit plan, met dit stadion. Het is ook niet dat het nooit gaat gebeuren. Alleen in deze marktomstandigheden niet en dat vind ik verklaarbaar."

Wethouder Arjan van Gils zegt dat Feyenoord geen duidelijkheid heeft gegeven, maar 'schijnduidelijkheid'. Ik zeg weleens: ik ben pas verrast door Feyenoord als ik niet meer verrast word. Met het besluit is een mist ontstaan: wat betekent dit? Langer in de Kuip, kan dat dan? Hoelang? Dat is onduidelijk", aldus Van Gils.

Verder werd er deze week een overleg met club- en stadionleiding afgezegd door Feyenoord. "Omdat ze nog met elkaar in gesprek zijn over hoe nu verder. En daar waren ze nog niet ver genoeg in", aldus Van Gils die het besluit van Feyenoord betreurde. "Je kunt een paard naar de drinkbak leiden, maar je kan 'm niet laten drinken."

De wethouders hopen dat de Raad van State binnenkort met groen licht komt voor het bestemmingsplan. Ook lieten ze weten aan een plan B te werken, wanneer er écht geen nieuw stadion komt.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand