Wellenreuther eerlijk: "Toen dacht ik al een goede keeper te zijn"

Timon Wellenreuther
Timon Wellenreuther Foto: © Pro Shots

Tien jaar geleden maakte de voetbalwereld kennis met Timon Wellenreuther. Bij Schalke 04 tekende hij zijn eerste profcontract en binnen een jaar debuteerde hij in de Bundesliga tegen het grote Bayern München.

Wellenreuther zelf had in die tijd een hoge pet op van zichzelf. "Als 18-jarige dacht ik dat ik al een goede keeper was, maar met de wetenschap van nu viel dat wel mee. Je leert zoveel bij. Feyenoord haalde mij als reservekeeper en in het kampioensjaar pikte ik wedstrijden mee. Ik was nog van Anderlecht, Feyenoord wilde dat ik bleef en ik wist dat ik reservedoelman achter Justin Bijlow zou blijven. En ik vind mezelf helemaal geen reservekeeper. Ik wil op dat veld staan. Maar toch tekende ik voor twee seizoenen. Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban."

De goalie die de kans kreeg door veelvuldig blessureleed bij Justin Bijlow. Wellenreuther wist dat zijn moment ging komen. "Ik voelde dat ik mijn minuten zou krijgen, al is er altijd een risico dat je helemaal niet in actie komt. Aan het begin van het seizoen moest ik er al meteen een paar weken staan. En toen Justin uitviel tegen AZ weer. Dan doe je waarvoor je bent aangetrokken."

Lees meer:
0 reacties