Waterreus: "Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man"

Justin Bijlow
Justin Bijlow Foto: © Pro Shots

In de aanloop richting het WK ging het in Nederland vooral om de positie van de doelman. De keuze om Jasper Cillissen thuis te laten kwam voor velen als een verrassing. Ook de keuze van Van Gaal om Andries Noppert als eerste doelman op te stellen kon op vele gefronste wenkbrauwen rekenen.

"Het is straks echt een verademing dat straks na het WK het keepersvraagstuk bij Frans Hoek weg is", stelt Ronald Waterreus in Voetbal International. "Hij vindt zijn eigen showtje veel te belangrijk. Als dat circus voorbij is, gaat het weer over keepers in plats van de beste keeperstrainer. Puur als vakman snap ik helemaal niets van de keuzes die zijn gemaakt."

"Neem gewoon je beste keeper mee, Cillessen en Flekken zitten daar zeker bij", vervolgt de voormalig keeper. "Tim Krul heeft in het verleden wel bewezen op het moment suprême een strafschop te kunnen pakken. Hij heeft karakter getoond door niet mee te doen aan die testen. Maar dan zijn Van Gaal en Hoek op hun pik getrapt en mag je dus niet meer mee."

"De keepers worden gek van Hoek", weet Waterreus. "Maar ze zeggen het niet tegen hem omdat ze anders niet meer worden opgeroepen. Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man? Een tijdje terug werd hij volledig genegeerd en was hij nog zesde keeper. En Flekken is eigenlijk alleen maar beter gaan keepen en nu valt hij plotseling af. Van de drie die wel mee zijn, kun je alleen Bijlow opstellen. Daarbij gaat het in mijn ogen niet om de vorm die hij heeft, maar de andere twee vind ik eigenlijk niet goed genoeg."

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand