Ware reden achter stilte rondom Malacia onthuld: "Liet niks horen"

Tyrell Malacia
Tyrell Malacia Foto: © Pro Shots

De carrière van voormalig Feyenoord-speler is in een behoorlijke anonimiteit geraakt. De Nederlander speelde dit seizoen nog geen minuut voor zijn club Manchester United en vele geruchten deden de ronde. The Athletic heeft in een uitgebreid artikel uit de doeken gedaan wat er allemaal speelt.

De Nederlander kreeg eind vorig seizoen last van zijn meniscus. In de zomer van 2023 werd besloten hem te gaan opereren in London, maar hijzelf wilde liever naar Nederland. Het bezoek dat vervolgens volgde aan Nederland riep vragen op bij Manchester United. Malacia liet vervolgens niks van zich horen, hetgeen hem niet in dank werd afgenomen.

Een anonieme bron bevestigt het nieuws: “De blessurelijst was zo lang, soms kregen andere spelers prioriteit zodat zij snel weer terug konden keren op het veld.” Na de zomer keerde hij toch terug naar Engeland, maar in december ging het weer mis. Dit gebeurde opnieuw in Nederland, maar onder toezicht van Manchester United.

Manchester United gaf aan dat Malacia een terugval had in zijn herstel en dat de aankoop van 17 miljoen euro opnieuw was geopereerd. De speler zou ‘begin 2024’ weer in actie kunnen komen. Die inschatting bleek te optimistisch: naar alle waarschijnlijkheid komt hij dit seizoen helemaal niet meer in actie. De verwachting is dat hij dit seizoen nog wel minuten kan maken, maar niks is zeker.

Lees meer:
0 reacties