Walemark over transfer: "Er was interesse van diverse Eredivisieclubs"

Patrik Walemark
Patrik Walemark Foto: © Pro Shots

Patrik Wålemark speelde afgelopen seizoen amper voor Feyenoord, vanwege een blessure. De Zweed kreeg de kans om verhuurd te worden. Hij koos voor Heerenveen en speelde afgelopen week tegen Excelsior zijn eerste wedstrijd. In gesprek met de Leeuwarder Courant onderbouwt hij zijn keuze om naar het noorden te vertrekken.

"Er was interesse van diverse Eredivisieclubs.. Maar voor mij was het duidelijk waar ik naartoe wilde. Ik heb veel goede verhalen over Heerenveen gehoord. Hussein Ali, met wie ik al samenspeelde bij Zweden onder 21, is bovendien een vriend van me. Ik heb met hem ook een goede connectie op het veld.”

Terugkerend op zijn blessure had de Zweed het naast fysiek ook mentaal zwaar. Je moet van een blessure niet alleen fysiek herstellen. Mentaal is ook een belangrijke component. Ten eerste moet jij revalideren, terwijl je ploeggenoten met elkaar op het trainingsveld staan. En wat ik bij deze blessure echt merkte: het duurde even voordat ik weer voluit durfde te schieten. Ik moest mezelf daar overheen zetten. Maar ik voel me nu weer vrij. Eindelijk.

Wålemark ziet dat Heerenveen in een moeilijke fase zitten. "We zitten sportief in een lastige fase. Het begint met hard werken. Vanuit daar moeten we beter voetballen. En vervolgens weet ik zeker dat wij met deze ploeg wedstrijden gaan winnen", aldus de 21-jarige vleugelaanvaller.

Lees meer:
0 reacties