Wålemark: "Die zes maanden trainen zijn goed voor me geweest"

Patrik Walemark
Patrik Walemark Foto: © Pro Shots

Patrik Wålemark staat sinds afgelopen winter onder contract bij Feyenoord en wil zichzelf het aanstaande seizoen laten zien. De aanvaller hoopt het seizoen dan ook sterk te beginnen, maar de oefenwedstrijd tegen FC Kopenhagen werd met maar liefst 7-0 verloren.

"Je wilt nooit verliezen, ook niet in een oefenwedstrijd", zegt Walemark tegenover Rijnmond. "Laat staan tijdens het seizoen. Maar als het dan moet, dan liever nu in plaats van over drie weken. Laten we leren van deze fouten. Het is goed voor mij geweest dat ik al zes maanden hebben kunnen meetrainen en invalbeurten maken. Ik ben nu fitter en sterker. Hopelijk, als het seizoen begint, voel ik mij nog beter."

Zodat ik een basisplaats kan afdwingen. Mijn lichaam als geheel is sterker geworden", vervolgt De Zweed. "Ik voel mij sterker, op het veld en in de gym. Meer longinhoud, daardoor kan ik meer en langer volhouden. Dat moest ik ook verbeteren, had Slot aangegeven."

"Vooral werken aan mijn fysiek. Maar ook een mentaal aspect, om altijd klaar te zijn voor elke bal en elke pass. Ik verwacht nu meer speeltijd, maar dat is natuurlijk aan mij. Ik moet hard blijven werken zoals nu, en als ik dat doe ben ik niet te stoppen. Maar eerst als team en zelf de basis leggen in de rest van de voorbereiding", aldus Walemark.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand