"Waarom Ronald Koeman voor Verbruggen kiest in plaats van Bijlow?"

Het Nederlands elftal speelt zaterdag tegen Ierland. Justin Bijlow zal dan niet onder de lat staan. De voorkeur van bondscoach Ronald Koeman gaat voorlopig uit naar Bart Verbruggen.

Dat is onterecht, zo vinden de mannen van FC Rijnmond. "Waarom Koeman voor Verbruggen kiest in plaats van Bijlow? Die vraag heb ik mezelf ook gesteld", geeft Süleyman Öztürk, verslaggever bij Voetbal International, aan. "Ik vind Bijlow zeer sterk keepen sinds zijn terugkeer, ook in de Champions League. Hij haalt een heel hoog niveau."

"Ik denk dat Koeman niet elke keer zijn keeper wil wisselen, dus stelt hij nu weer Verbruggen op. Voor vastigheid in de achterhoede. Maar Bijlow is de nummer één van Oranje. Hij is de beste vind ik", oordeelt de journalist. Ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel vindt de keuze van Koeman opvallend.

"Je beste speler op die positie opstellen gebeurt nu gewoon niet", vindt hij. Mario Bilate zou ook voor Bijlow gaan. "De keuze wordt nog makkelijker als je wil voetballen. Er is in Nederland geen keeper die voetballend beter is dan Bijlow. Hij straalt rust uit en kan tegenstanders uitlokken. Met hem erbij heb je echt een mannetje meer in de opbouw", zegt de spits.

Lees meer:
0 reacties