Waar ligt de toekomst van Babadi? "Woensdag een belangrijke dag"

Isaac Babadi
Isaac Babadi Foto: © Pro Shots

Blijft Isaac Babadi ook na dit seizoen speler van PSV? Het is de vraag die in Eindhoven al langere tijd rondgaat, maar een ontknoping is dichtbij. Als PSV woensdag een tegenvoorstel vanuit het kamp van Babadi definitief accepteert, zijn beide partijen akkoord over een nieuw contract tot medio 2028.

Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Vanuit het kamp van de speler klinkt door dat woensdag een belangrijke dag gaat worden", schrijft de clubwatcher. "De afgelopen maanden hebben de zaakwaarnemers van Babadi bij meerdere clubs ‘geshopt’ en op papier gekregen wat daar de sportieve en financiële mogelijkheden zijn."

"PSV moet daar grotendeels in mee en volgens de entourage in ieder geval naar marktwaarde betalen, want anders zal de speler aan het eind van dit seizoen vertrekken uit Eindhoven", weet Elfrink. In aanloop naar de kraker tegen Feyenoord wil PSV de zaken geregeld hebben, vooral omdat de Rotterdamse club interesse heeft getoond in de middenvelder.

"Lukt het woensdag of in de rest van deze week niet om tot overeenstemming te komen, dan beraadt PSV zich op de situatie", aldus Elfrink. "De afgelopen maanden is al twee keer een verbeterde aanbieding gedaan en er ligt nu dus een tegenvoorstel van de twee managers van Babadi waar de club ‘ja’ tegen kan zeggen."

Hij vervolgt: "Of dat ook daadwerkelijk en naar de zin van de agenten gebeurt én of alles goed op papier komt, blijft afwachten. Een bron rond Babadi zegt dat het goedkomt, maar een van de spelersmakelaars wil en kan dat niet bevestigen." Bij PSV zijn ze voorzichtig. "Zelden verliep een contractverlenging van een talent zo moeizaam. Een echec zou slecht zijn voor de beeldvorming rond PSV, maar tegelijkertijd wil PSV ook niet alle financiële verhoudingen op de kop zetten voor een talentvolle speler van achttien jaar. Daarnaast wil PSV ook dat een speler graag voor de club uitkomt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand