Vraagtekens bij deal over De Kuip: "Je zet het stadion klem"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

De Rotterdamse raad heeft veel vragen over de deal tussen Stadion Feijenoord en de gemeente. De Kuip krijgt een miljoenenbedrag in ruil voor het afzien van concerten.

Vanaf 2026 zullen er geen grote concerten meer plaatsvinden in De Kuip, waardoor de gemeente duizenden woningen minder streng hoeft te isoleren en een hoop geld bespaard. Stadion Feijenoord zal door de financiële injectie de lening bij Goldman Sachs kunnen betalen. PvdA-raadslid Dennis Tak zet zijn vraagtekens bij de deal. "Ik dacht dat de trukendoos in de kast was verdwenen na het einde van de nieuwbouwplannen, maar hij is weer tevoorschijn gehaald”, reageert hij in het Algemeen Dagblad.

Volgens Tak waren de inkomsten uit de concerten juist heel belangrijk. "Nu zet je het stadion ontzettend klem. Als Feyenoord op die plek straks iets nieuws wil, gaan we die woningen dan alsnog isoleren? We maken het ons als gemeente nog moeilijker om de club in de toekomst nog te helpen", meent hij. "En daarnaast gooien we als stad ook nog 45 jaar culturele pophistorie overboord. Wat ons betreft gaat deze deal van tafel."

Lees meer:
0 reacties