Vlaar ziet Feyenoorder ontbreken in Oranje: "Zo'n type mis je"

Ron Vlaar
Ron Vlaar Foto: © Pro Shots

Ron Vlaar heeft vertrouwen in een overwinning van Nederland tegen Engeland. Toch zijn er ook dingen die beter kunnen.

"Als Nederland dezelfde spirit, hetzelfde geloof en vertrouwen heeft als in de tweede helft tegen Turkije, dan kan Engeland écht worden verslagen", blikt Vlaar vooruit in gesprek met De Telegraaf. "Het leidde tot een prachtige wisselwerking tussen de fans en de spelers, die ballen van de lijn haalden of op het laatste moment wegschoten. Je voelde in het stadion dat het niet meer fout kon gaan."

De oud-Feyenoorder kijkt naar het WK van 2014, waarin Oranje tot de halve finale kwam. "Bij ons zat het er eigenlijk automatisch ingebakken", aldus Vlaar. "Met zijn onbegrensde fanatisme joeg Arjen (Robben, red.) de boel aan, Wesley (Sneijder) toonde zich de geboren winnaar en Robin (van Persie) leverde altijd als de spanning het hoogst was. En een aanjager als Nigel (de Jong) wenst iedereen zich in zijn ploeg. Zo’n type mis je dit toernooi."

Ten slotte adviseert Vlaar de huidige lichting. "Probeer je telefoon zo veel mogelijk aan de kant te leggen en je voor de buitenwereld af te sluiten. Je hebt één doel, één missie: Europees kampioen worden. En daar ben je zó dicht bij dat het nog maar de vraag is of het je nog eens lukt", aldus Vlaar. "Dus geef alles wat je in je hebt en het liefst nog een beetje meer."

Lees meer:
0 reacties