Vlaar looft Van Gaal: "Weet Iedereen een lekker gevoel te geven"

Ron Vlaar
Ron Vlaar Foto: © Pro Shots

Bondscoach Louis van Gaal verraste zijn internationals deze week met een familiedag. Daryl Janmaat en Ron Vlaar moesten direct terugdenken aan acht jaar geleden, toen Van Gaal in Brazilië hetzelfde deed. De voormalig spelers van Feyenoord weten dat dit zijn uitwerking op de selectie destijds niet heeft gemist.

"Louis doet nooit iets zonder reden”, zegt Vlaar, "Ik vind hem een meester in het zo goed mogelijk voorbereiden van het team op de volgende tegenstander. Hij is in staat iedereen een lekker gevoel te geven, waardoor een hecht collectief ontstaat.”

Vlaar heeft het als prettig ervaren dat zijn ouders de ochtend voor de wedstrijd tegen Spanje aanwezig waren in Brazilë. "Al besefte ik dat pas achteraf", kijkt Vlaar terug. "Ik dacht aanvankelijk: laat mij maar in mijn focus. Dus ik heb mijn vader en moeder destijds niet eens geappt dat ze welkom waren. Gelukkig hebben ze op eigen initiatief de bus gepakt en stonden ze er opeens. Daar was ik heel blij om, want ik ben er echt van overtuigd dat de ontspanning meehielp te presteren.”

"De bondscoach is er gewoon heel goed in een saamhorigheidsgevoel te creëren. Met onze vrouwen, vriendinnen, kinderen of ouders om ons heen voelde iedereen zich op zijn gemak, waardoor een groot saamhorigheidsgevoel ontstond”, kijkt Janmaat in De Telegraaf terug op acht jaar geleden.

Janmaat snapt dat Van Gaal de huidige selectie sterker vindt dan de bronzen selectie van Brazilië. "Het zal erom hangen. Wij hadden natuurlijk Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. Zulke wereldsterren hebben ze nu niet. Maar destijds bestond onze groep ook uit veel spelers uit de Eredivisie. Het zou kunnen dat deze selectie iéts beter is.”

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand