Vink adviseert Slot om duo mee te nemen: "Moet hij gewoon doen"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

Marciano Vink denkt dat twee spelers van Feyenoord wel met Arne Slot mee zouden kunnen naar Feyenoord. Dat vertelt de analist bij Dit Was Het Weekend van ESPN.v

Liverpool kan volgens Vink wel wat versterking achterin gebruiken. "Ik denk dat Liverpool wel een goede verdediger erbij kan gebruiken. Dan denk ik toch aan Geertruida en Hancko," zegt hij. Kenneth Pérez twijfelt echter of dat duo beter is dan het spelersmateriaal dat Liverpool nu heeft.

Vink geeft eerlijk toe dat hij dat niet weet. "Maar Matip is geblesseerd en spelers als Joe Gomez en Ibrahim Konaté zitten op de bank. Ze spelen nu met een veredelde jeugdspeler (Jarell Quansah, red.) naast Van Dijk.

Wel krijgt Slot van Pérez het advies om zich niet alleen te beperken tot de Nederlandse transfermarkt en de spelers die hij goed kent. "Je hebt geld genoeg. Er zijn in de wereld echt betere spelers te halen." Hierbij wordt het voorbeeld genoemd van Erik ten Hag die veel bekenden meenam naar Manchester United, wat maar weinig succes opleverde.

Vink vindt echter wel dat Slot zich niet door dat voorbeeld moet laten afschrikken. "Als een speler uit Nederland goed genoeg is, en jij kent hem goed, dan moet je je niet beperken omdat je liever geen spelers uit Nederland haalt. Als hij Geertruida of Hancko echt goed genoeg vindt, moet hij dat gewoon doen", aldus de ESPN-analist.

Lees meer:
0 reacties