'Vijf spelers uit Ajax-opleiding willen vertrekken naar Feyenoord'

Sportpark Varkenoord
Sportpark Varkenoord Foto: © Orange Pictures

Het is onrustig in de jeugdopleiding bij Ajax. Nadat het bij de hoofdmacht en op bestuurlijk vlak al rommelde, blijft ook de jeugd niet gespaard. Zo hebben vijf spelers uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers zich aangeboden bij Feyenoord. Dat weet Feyenoord Youth Watcher te bevestigen tegenover 1908.nl.

Ajax plaatste zich ternauwernood voor Europees voetbal, maar de jeugdige spelers zitten niet allen op hun plek in Amsterdam. 1908 weet dan ook het volgende te melden: "Tijdens de succesjaren die zich onder het bewind van Erik ten Hag en Marc Overmars afspeelden in de hoofdstad, kon Ajax jeugdspelers flinke geldsommen aanbieden. Zo lagen er voor talenten Amouriccho van Axel Dongen en Silvano Vos contracten met megasalarissen klaar. Door de financiële malaise in de afgelopen periode is dat geld er nu niet en kan maar moeilijke worden voldaan aan de eisen van de nieuwe lichting."

Namen zijn er niet naar buiten gekomen van de vijf spelers die mogelijk naar Feyenoord vertrekken. Wel ligt er in Rotterdam een contract klaar voor Jivayno Zinhagel, een van de toptalenten uit de jeugd van Ajax.

Lees meer:
0 reacties