Vier Feyenoorders in Elftal van de Week: "Onopvallend opvallend"

Fredrik Aursnes in het uitshirt van Feyenoord
Fredrik Aursnes in het uitshirt van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelde doelpuntloos gelijk tegen FC Twente, maar is wel hofleverancier van het Elftal van de Week. Edo Ophof zag maar liefst vier spelers uitblinken in de ploeg van Arne Slot.

"Gernot Trauner laat zich nooit verleiden te doen wat hij absoluut niet kan. Hij is verdedigend oerdegelijk en kent zijn beperkingen als geen ander. Zijn grote voordeel in balbezit is dat hij altijd éérst naar de oplossing in de diepte kijkt, voordat hij een bal breed of terug speelt", vertelt de oud-international in De Telegraaf.

"Fredrik Aursnes is bij Feyenoord onopvallend opvallend. Hij is altijd aanspeelbaar, weet waar hij moet lopen. Als hij de bal krijgt, heeft hij ook het hoofd omhoog. Hij is prima in de passing en wordt verdedigend zelden tot nooit verrast. Als hij bijsluit, heeft hij ook nog een enorm schot in de benen. Hij is echt een geweldige verbindingsspeler voor Feyenoord", vervolgt de oud-voetballer, die ook lovend is over Orkun Kökçü.

"Hij is aanwezig, eiste veel ballen op, voetbalt door in de combinatie en je merkt dat hij steeds volwassener wordt binnen de speelwijze van Feyenoord. Hij wordt constanter in zijn prestaties en viel dit weekend daarom ook meer op dan anderen", aldus Ophof, die Cyriel Dessers weer aan het werk zag als invaller.

"Dessers stichtte meer gevaar dan alle andere spelers in de 66 minuten ervoor. Hij leek altijd wat lief, maar lijkt ook krachtiger geworden in zijn acties. Dat kan ook komen door het vertrouwen dat hij de laatste tijd heeft opgedaan."

Lees meer:
0 reacties