VIDEO | Nieuwkoop scoort en doet volop mee in Belgische titelstrijd

Bart Nieuwkoop juicht na zijn goal tegen Anderlecht
Bart Nieuwkoop juicht na zijn goal tegen Anderlecht Foto: © Pro Shots

Bart Nieuwkoop heeft met zijn Union Saint-Gillis de koppositie in België weer overgenomen van Club Brugge. De ploeg wist met 3-1 te winnen van stadsgenoot Anderlecht.

Zelf tekende de oud-Feyenoorder in minuut 2 voor de 1-0. Anderlecht liet zich verrassen en uiteindelijk was het Nieuwkoop die vanuit een rebound de bal tegen de touwen schoot. In minuut 12 was het opnieuw raak en stond het al 2-0. Anderlecht deed in minuut 26 nog iets terug, maar in de 52ste minuut scoorde Union opnieuw en bepaalde de eindstand op 3-1.

Nieuwkoop baarde in de zomer van 2021 opzien met zijn transfer naar het relatief onbekende Union Saint-Gillis. Nu is hij nog volop in de strijd op het kampioenschap. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op achtervolger Club Brugge drie punten.