VIDEO| FRFC documentaire over grootste spandoek van Nederland

Gedurende dagen werkten talloze Feyenoord-supporters samen om een gigantisch spandoek te creëren dat tijdens de kampioenswedstrijd in De Kuip te bewonderen was. Het iconische lied van dit kampioensseizoen, 'Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?', werd afgebeeld op het immense doek van maar liefst 11.000 vierkante meter, dat vrijwel het hele stadion bedekte.

Normaal gesproken zijn sfeeracties een eenmalige gebeurtenis, maar dat gold niet voor dit spandoek. Het werd, zij het ingekort, aan het nieuwe JEX-gebouw bevestigd en kreeg zo een tweede leven. Op donderdagavond om 19:08 uur zal FRFC een documentaire uitbrengen over het proces achter dit indrukwekkende project.

Met behulp van het enorme bedrag dat werd opgehaald tijdens de crowdfundactie, kon het spandoek aan het gebouw aan de Nassaukade in Rotterdam worden bevestigd. Hierbij moest er echter het nodige werk worden verricht. Het doek moest in stukken worden geknipt, een groot deel moest opnieuw worden gemaakt en een zeilmaker zorgde voor extra stevigheid. Vervolgens moest het spandoek nog worden opgehangen, wat niet zonder problemen verliep.

Lees meer:
0 reacties