Vertrouwen bij NEC: "Wij zijn in staat om deze finale te winnen"

NEC Nijmegen
NEC Nijmegen Foto: © Pro Shots

Zondag staat in Rotterdam de bekerfinale op het programma. NEC en Feyenoord treffen elkaar, een affiche zoals de bekerfinale er al eerder uitzag, 1994.

Wilfried Brookhuis stond destijds op doel namens NEC. Tegenover Omroep Gelderland vertelt hij over zijn ervaring van 30 jaar geleden. "Er staat me nog heel veel van bij. In de halve finale hadden we als eerstedivisieclub uit tegen Ajax gewonnen. Dat leek onmogelijk, zij wonnen een jaar later de Champions League. Vervolgens mag je dan naar de finale tegen Feyenoord. Dat was een lot uit de loterij. We hadden een heel goed team, zijn dat jaar ook gepromoveerd. Eigenlijk waren we al een volwaardige eredivisieclub."

Over de huidige situatie zegt Brookhuis het volgende. "Ik denk dat we in de finale wel geblaft hebben, maar niet gebeten. Nu moeten we wel gaan bijten. We hebben resultaat gepakt tegen de huidige top vijf van de eredivisie. Feyenoord is de favoriet, maar wij hebben met goed voetbal veel punten gepakt. Er zit kwaliteit in deze spelersgroep en daarom zijn we in staat om deze finale te winnen."

Lees meer:
0 reacties