"Santiago Gimenez is een twijfelgeval voor treffen met NEC Nijmegen"

Arne Slot en Santiago Gimenez
Arne Slot en Santiago Gimenez Foto: © Pro Shots

Feyenoord trapt zondagmiddag om 14:30 uur af voor hun laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen NEC in Nijmegen, eerder speelde Feyenoord nog tegen de Nijmegenaren in de bekerfinale. NEC nog is nog druk in de weer om de vijfde plaats in de Eredivisie te bemachtigen, echter zullen de Feyenoord-spelers dit als een kans zien om zich in de kijkers voor de nationale selecties te spelen.

Feyenoor zal niet met een volledig fitte selectie afreizen naar Nijmegen. "Santi is nog wel een twijfelgeval. Hij kon vandaag niet meetrainen. Quinten Timber viel afgelopen week uit en stond vandaag niet op het trainingsveld. Hem verwachten we morgen wel weer op het trainingsveld, maar dat moet nog blijken", zo deelde Slot bij de persconferentie van vrijdagmiddag.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Timber waarschijnlijk niet fit genoeg is om te starten en met Milambo ook geblesseerd, lijkt Thomas van den Belt een voor de hand liggende keuze voor het middenveld. De 22-jarige Zwollenaar, die dit seizoen vooral als invaller speelde, heeft in totaal tien wedstrijden meegedaan. Aangezien Gimenez vorige week niet startte, wordt verwacht dat Ayase Ueda als spits begint.

Bij Feyenoord zijn er twijfels over de buitenspelers. Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle zei coach Slot: "Alle drie kan ik ze eigenlijk niet passeren, maar je moet er toch eentje passeren. Minteh is iets minder de laatste weken met een rode kaart in de bekerfinale en tegen Go Ahead heb ik hem ook een paar keer zijn man zien laten lopen, dus als je dan onderaan de streep komt, vind ik Paixão en Ivanusec de beste opties."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko; Zerrouki, Stengs, Van den Belt; Paixão, Ueda, Ivanusec.

Vermoedelijke opstelling NEC
Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Proper, Hoedemakers, Sano; Chery, Ogawa, Baas.

Lees meer:
0 reacties