Arno Vermeulen hekelt 'thuisvoordeel' Feyenoord: "Kan niet zo"

Arno Vermeulen
Arno Vermeulen Foto: © Orange Pictures

Dat de finale van de KNVB-beker in De Kuip wordt afgewerkt is inmiddels traditie geworden. Arno Vermeulen, chef voetbal bij NOS sport, is hier niet zo blij mee want hij ziet dat Feyenoord er voordeel aan heeft, zo laat hij weten aan de NOS. Zij mogen immers in hun eigen stadion spelen.

De KNVB is niet voornemens om hier een wijziging in aan te brengen in de nabije toekomst, dit tot onvrede van Vermeulen. "Ik vind het vooral een makkelijke reactie van de KNVB dat het wisselen van speellocatie praktisch gezien moeilijkheden zou geven", zegt Vermeulen. "Deze discussie gaat natuurlijk pas ontstaan zodra Feyenoord een aantal keer achter elkaar de finale haalt en die ook wint. Dan wordt iedereen wakker. Maar dit hoort gewoon niet."

Vermeulen doet er nog een schepje bovenop. "Het kan niet zo zijn dat een team bij een finale, waarin er ook Europees voetbal op het spel staat, thuisvoordeel heeft. Voor NEC voelt dit gewoon als een uitwedstrijd, afgezien van de grote schare fans die meereizen. Een bekerfinale moet op neutraal terrein worden gespeeld. De KNVB doet net alsof er niets aan de hand is."

Lees meer:
0 reacties