Verbeek over toekomst: "Bondscoach van de Malediven is ook wel leuk"

Gertjan Verbeek is niet meer van plan om in Nederland aan de slag te gaan als trainer. Na avonturen bij onder meer Heracles Almelo, SC Heerenveen, Feyenoord, AZ, FC Twente en Almere City FC sluit de 59-jarige oefenmeester een buitenlands avontuur echter niet uit.

"Er ligt geen concrete aanbieding klaar", zo vertelt Verbeek bij VoetbalTijd. "Er speelt wel wat op de achtergrond, maar dat is geen concrete aanbieding. Daar denk ik over na. Maar ik word geen trainer meer in Nederland. Ik zou nog wel een trainersavontuur willen zoals in Australië, bondscoach van de Malediven is ook wel leuk. Dan is het ook puur voor het plezier dat ik in mijn werk heb."

Verbeek ziet zichzelf dus geen trainer meer worden in Nederland. "Ik ben in een andere fase van mijn leven beland, met een opgroeiende dochter van vijf. Daar ga ik niet meer aan beginnen. Je moet ook reëel zijn, ik ben de aansluiting met de huidige jeugd aan het kwijtraken. Ik kan me niet altijd meer vinden in het feit dat ze meer bezig zijn met het managen van vrije tijd dan het managen van energie. Daar heb ik moeite mee."

"Ze willen tegenwoordig zelfs in het krachthonk de telefoon erbij hebben. Dan denk ik: jongens, je kunt toch wel een uurtje zonder dat ding. Je ziet dat er een generatiekloof aan het ontstaan is. Ik vind het knap dat Louis van Gaal en Dick Advocaat het wel kunnen", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand