Verbeek kreeg kogelbrief: "Hij is opgespoord en heeft spijt betuigd"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

Gertjan Verbeek heeft in zijn trainersloopbaan regelmatig nare berichten ontvangen. De oud-trainer van Feyenoord vertelde dat in het NPO-programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld.

"In de huidige tijd met sociale media word je soms keihard onderuit gehaald. En dan vooral door anonieme mensen", zegt Verbeek, die in zijn tijd bij FC Twente zelfs een kogelbrief ontving. "Die kreeg ik in een envelop. Ik heb er geen aanklacht tegenin gediend, maar hij is wel opgespoord en heeft zijn spijt betuigd."

Verbeek trok samen met 3FM-dj Eva Koreman in een auto door het Spaanse Picos de Europe. Koreman liet weten 'ranzige' dickpics te hebben ontvangen en daarnaast ook nare reacties te hebben gekregen als ze iets gezegd heeft dat als links opgevat kan worden.

"Dan ben je een linkse kankerhoer die eens flink verkracht moet worden door vluchtelingen", vertelt ze. "Ik ben daar echt heel erg van geschrokken. Ik vond tolerantie altijd een mooi woord en ik was trots, want Nederland is een tolerant land. Maar eigenlijk wil ik in een accepterend land wonen, een verwelkomend land, en niet in een land dat mensen alleen maar tolereert."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand