Verbeek: "Ik denk dat jullie een verkeerd beeld hebben van mij"

Gertjan Verbeek kon in het verleden als assistent-trainer samenwerken met Louis van Gaal bij AZ. De voormalig trainer van Feyenoord bedankte voor die functie, maar zou naar eigen zeggen prima in zo'n rol kunnen werken.

"Ik denk dat jullie een verkeerd beeld hebben van mij", zegt Verbeek bij VoetbalTijd. "Als ik naar mezelf kijk, dan functioneer ik het beste met sterke mensen om mij heen. Jan Smit, Riemer van der Velde, Toon Gerbrands en Christian Hochstätter luisteren bijvoorbeeld goed naar mij en ik luister dan ook naar hen."

Ook haalt Verbeek de huidige bondscoach erbij van het Nederlands elftal. "Van Gaal heeft ook een sterke persoonlijkheid", weet Verbeek. "Ik heb niets aan mensen die 'ja' en 'amen' zeggen. Ik denk dat het voor Van Gaal ook goed is, dat iemand eens tegen hem zegt: Zou je het niet anders doen? Of is het wel zo verstandig wat je hebt gedaan? Ik denk dat hij op dit moment veel te veel jaknikkers om zich heen heeft."

"Op het moment dat mensen hun eigen mening hebben en de discussie met je aangaan, weet je dat ze er over na hebben gedacht. Dat is beter dan mensen die 'ja' en 'amen' zeggen. Dan weet je nooit of ze erover nagedacht hebben of überhaupt die moeite hebben gedaan", aldus de ex-trainer van Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand