Verbazing door transfer Mats Wieffer: "Waarom niet gewacht?"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen en Mike Verweij vinden het raar dat Feyenoord Liverpool en Brighton & Hove Albion niet tegen elkaar op hebben laten bieden wat betreft de transfer van Mats Wieffer. Het lijkt er namelijk op dat de Feyenoorder een transfer maakt naar Brighton.

Op het laatste moment liet Liverpool blijken ook interesse te hebben, maar Feyenoord en Brighton waren er toen mondeling al uit. “Op het laatste moment kwam via het kamp van Wieffer zelf, en niet via Feyenoord, Liverpool nog in de bocht,” schreef Marcel Kraan vorige week.

Ook hebben beide clubs al overeenstemming bereikt wat betreft een transfersom van dertig miljoen euro, exclusief behoorlijke bonussen. Ook heeft algemeen directeur Dennis Te Kloese een doorverkooppercentage eruit weten te slepen.

Verweij is verbaasd vertelt hij in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. “Waarom heeft Feyenoord niet gewacht? Wilde Wieffer daar niet heen, naar zijn oude trainer Slot? Het voordeel dat Ajax had bij Lisandro Martínez, was dat zowel Arsenal als Manchester United zich voor hem meldden. Toen schoot die prijs naar de zestig miljoen euro. Dat is over het algemeen geen bedrag dat voor Feyenoorders wordt betaald, want dat is ‘de Ajax-bonus’.”

Volgens de journalist was dit een prima tactiek geweest. “Als twee Premier League-clubs tegen elkaar gaan opbieden, dan hoef je alleen maar achterover te leunen en je hand op te houden als Nederlandse club. Het verbaast me wel dat Feyenoord daar niet aan meegedaan heeft,” aldus de sportverslaggever.

Lees meer:
0 reacties