Van Wonderen: "Onstuimige van volksclubs als Feyenoord vind ik mooi"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen is vanaf 2020 trainer van Go Ahead Eagles. De oud-Feyenoorder nam niet de snelste route naar het hoofdtrainerschap. Hij verbaast zich over Arne Slot en Dirk Kuijt, van plan waren.

Van Wonderen verbaast zich erover dat anderen hun toekomst al precies uitgestippeld hebben. "Arne Slot wist al precies wat hij wilde toen hij nog voetbalde: senioren trainen. Ik vroeg hem: kun je niet beter eerst de jeugd trainen? Uiteindelijk heeft hij inderdaad die route genomen."

"Dirk Kuijt wilde binnen drie jaar al hoofdcoach van Feyenoord zijn. Daar heb ik me over verwonderd", gaat hij verder in De Volkskrant. "Ik wilde juist af van het dagelijkse ritme, de verplichtingen, het ‘moeten’, het gezeik ook dat ik als voetballer had meegemaakt."

Na een onrustig eerste halfjaar als trainer van Go Ahead, benadrukte Van Wonderen dat hij bezig was met een proces. Sommige fans vonden dat niet leuk. "Dat snap ik ook wel. Dat onstuimige van volksclubs als Feyenoord, FC Twente en Go Ahead vind ik ook mooi."

Lees meer:
0 reacties