Van Wonderen: "NEC kan het Feyenoord zeker moeilijk gaan maken"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen heeft in gesprek met De Telegraaf teruggeblikt op de bekerfinale van 1994. Als speler van NEC speelde hij toen in de finale tegen Feyenoord, de twee ploegen die komende zondag ook weer tegenover elkaar staan in de finale van het bekertoernooi.

Van Wonderen geeft aan dat ze wel een kans maakten in die wedstrijd. “We maakten het Feyenoord zeker wel lastig. Bij een 1-0 achterstand was ik zelf bijvoorbeeld dicht bij een goal. Ik ging alleen op doelman Ed de Goeij af, maar die redde goed met zijn voet. We kwamen met 1-0 achter uit een strafschop, die door Ruud Heus werd benut. Daarna had Feyenoord wel kansen om de score op te voeren, maar het bleef lang 1-0. Pas in de slotfase werd het 2-0 door een goal van John van Loen. We kwamen nog wel terug tot 2-1 door een doelpunt van Bennie Dekker, die de bal inkopte nadat een schot van Cees van der Linden op de paal was gekomen.”

Ook blikt de trainer vooruit op de finale van komend weekend. Hij denkt niet dat Feyenoord zomaar gaat winnen. “Ik geef NEC eigenlijk best wel een kans. Dat elftal zit goed in elkaar en is dit jaar echt gegroeid. Ze hebben verschillende kwaliteiten en wapens. Natuurlijk heeft Feyenoord het voordeel dat ze gewend zijn om dit soort wedstrijden te spelen. Zo’n finale heeft toch een andere lading. En dat zijn de meeste spelers van NEC minder gewend. Maar ik denk dat NEC het Feyenoord zeker moeilijk kan maken”, aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties