Van Wissing kritisch: "Kan in november alweer afgelopen zijn"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © Orange Pictures

In een nieuwe aflevering van de Oosttribune bespreken sportverslaggever Nico Wantia, analist Jan van Staa en journalist Tijmen van Wissing over de mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. Hier komen de namen Dick Schreuder en Marino Pusic naar voren. De heren analyseren wat de beste keuze is voor Feyenoord.

Wantia opent met de naam Schreuder wie hij adviseert niet naar Rotterdam te gaan. "Ik zou het een heel slecht instapmoment vinden. Slot heeft het drie jaar lang heel goed gedaan met Feyenoord, dus om het sportief beter te doen is vrij lastig en je had een trainer die qua presentatie uitstekend heeft gepresteerd en dat is nou niet het sterkste onderdeel van Dick Schreuder. Dat is met alle respect drie, vier niveaus minder dan Arne Slot hoe hij zich presenteert."

De sportverslaggever rakelt een voorbeeld op: "Ik weet nog wel hoe hij bij PEC Zwolle werd gepresenteerd op de eerste dag. Daar zat geen Arne Slot, dat is echt beduidend minder. Uiteindelijk gaat het om het voetbal, maar als dat al moeilijk is te evenaren dan worden dat soort randzaken nog veel belangrijker gemaakt. Ik zou zeggen blijf lekker daar in Spanje zitten, Dick. Het gaat goed, je gaat een niveautje hoger. Blijf lekker daar zitten, maar Feyenoord is misschien een stap die je niet moet zetten."

Jan van Staa ziet het anders. "Als zo'n trein voorbij gaat komen... We zeiden vorige week ook al toen we hem aan de lijn hadden. Hij zal ook in Spanje genoemd worden, dan maak je daar misschien ook nog stappen. Maar als Feyenoord voorbij komt? Laten we heel eerlijk zijn. Wie het ook gaat doen na Arne Slot, of je nou veel bagage hebt of weinig, je krijgt het allemaal heel lastig. Wie blijft er daar, hoe ga je met de media en de supporters om? Ze zijn nu verwend met al die prijzen. Maar voor Dick is het een geweldige kans, dus als je die kans krijgt... Dan is het wel een slecht moment, maar ik geloof wel dat hij op dat lijstje staat."

Van Staa gaat door over een andere kandidaat. "Pusic stond ook op dat lijstje, om terug te komen.", doelend op de vervanger van Arne Slot. Tijmen van Wissing haakt in. "Dick Schreuder kan ik me nog voorstellen, maar Marino Pusic stond er bij FC Twente niet heel goed op. Het is een mirakel dat ze kampioen zijn geworden met Pusic." Van Staa vervolgt: "Hij lag in die spelersgroep bij Feyenoord als rechterhand erg goed." Van Wissing vertelt tot besluit: "Ik ga wel een eindje met Nico Wantia mee hoor, want het zou me ook niet verbazen dat als hij komt dat het in november alweer afgelopen is. Kan ook een enorm succes zijn hoor!", besluit de Gorenaar.

Lees meer:
0 reacties